Vinařství Josef Dufek je mladý, dynamicky se rozvíjející podnik, který využívá zkušenosti z více než stoleté vinařské tradice v rodině. Zpracovává hrozny z vlastních vinic o výměře přibližně 46 hektarů v tratích Tabule, Čtvrtky a Hušpery. Z toho bylo 34 hektarů vysazeno v letech 2003 až 2014. Vinice jsou obhospodařovány s maximální šetrností k přírodě. Vinařství pěstuje široký sortiment třiceti odrůd. Moderní sklepní hospodářství v nové zpracovatelské hale je vybaveno nejnovějšími technologiemi – pneumatickými lisy, vinifikátory, řízeným kvašením, automatickým plnicím zařízením. Část produkce zraje ve francouzských barikových sudech. Novinkou v produkci jsou sekty vyráběné tradiční metodou kvašení v lahvích, nová odrůda Souvignier Gris a první vína z nádob kvevri. V posledním roce vinařství pořídilo čtyři nové kryotanky, nový kalolis, stroj na hloubkové hnojení chlévskou mrvou a zahájilo stavbu firemní vinotéky. Firma za dobu svého působení na trhu získala medaile ze všech významných soutěží, jen v poslední době bodovala v Paříži, Bruselu, Londýně, San Franciscu, Vídni a Štrasburku a na všech velkých domácích přehlídkách. Vinařství je spojeno s vinným sklípkem, vinotékou a penzionem Svatoborský sklípek. Hosté přijíždějící za vínem zde naleznou ubytování v moderně vybavených dvoulůžkových pokojích. Kapacita třech prostorů pro společenské akce je 130 míst, dalších 150 je na zastřešené předzahrádce. Nedílnou součástí je vlastní kuchyně, kde se pro hosty připravují místní gastronomické speciality. Na přání lze zajistit krajové pochoutky, například tradiční moravské svatební koláčky, oblíbené přesňáky neboli laty (bramborové placky s povidly a mákem), domácí zabijačku a podobně. Svatoborský sklípek je vhodným místem pro strávení dovolené s možností cykloturistiky, ale také pro rodinné oslavy, školení, svatby, konference a semináře.